Pharem lanserar pCure Home tillsammans med Apoteket!

pCure lanseras på Apoteket över hela landet. pCure är ett toalettblock som bryter ned miljöfarliga läkemedelsrester som kommer ut via urin och avföring och gör det möjligt för alla att bidra till en bättre miljö

Pharem har alltid arbetat med visionen att ta fram produkter som kan förhindra att miljögifter hamnar ute i naturen. Läkemedel har blivit ett naturligt område att arbeta med då stort fokus under senare år har hamnat på exempelvis utveckling av antibiotikaresistens i miljön samt hur hormonläkemedel påverkar miljö och ekosystem negativt. Den största delen av läkemedel som hamnar ute i miljön kommer från de vanliga hushållen. När läkemedel konsumeras så kommer en stor del ut den naturliga vägen via urin och avföring och ut i våra avlopp.

pCure är ett toalettblock som innehåller enzymer som bryter ned upp till 80 procent av miljöfarliga läkemedel innan de når ut till miljön. Enzymer är naturens egna proteiner för nedbrytning och med hjälp av modern teknik kan de användas för att bryta ned miljögifter.

pCure är speciellt framtaget för att göra det så enkelt som möjligt för alla att kunna bidra till en bättre miljö. Med en applicering som efterliknar ett vanligt toalettblock så möjliggör det ett intuitivt och enkelt sätt att använda produkten på, som de flesta känner igen.

-Vår vision är att enkelhet alltid kommer att vara nyckeln till att människor skall kunna vara delaktiga och bidra med sitt för en bättre miljö. Med pCure vill vi visa att det finns enkla lösningar som kan hjälpa till att motverka några av de mest komplexa problem vi står inför, som t.ex. problematiken runt uppkomsten av antibiotikaresistens, säger Martin Ryen, VD på Pharem Biotech AB

Pharem har valt att arbeta just med Apoteket AB runt denna lansering för deras starka miljöprofil och med stort engagemang runt frågeställning med läkemedelsrester i miljön. pCure har genomgått Apotekets kvalitetsprocess och tillsammans kan vi erbjuda en produkt som möjliggör för hela samhället att motverka effekten av skadliga läkemedelsrester. Läs mer på Apotekets egna pressmeddelande. Produkten går att köpa på Apotekets alla butiker samt via webshoppen, apoteket.se.

pCure finns även som produkt för företag och organisationer för att bidra till en bättre miljö, samt som en enkel lösning för sjukvården att minska sina utsläpp av läkemedelsrester. Se mer på pCure.se

Följ oss gärna och håll koll på Pharems övriga produkter och aktiviteter!

By | 2018-01-11T22:05:03+00:00 January 5th, 2018|Company news, pCure, Uncategorized|